MotorWiki:Personvern

Fra MotorWiki
Revisjon per 11. mai 2018 kl. 22:30 av Toro Andersen (diskusjon | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk

MotorWiki er gratis å benytte for brukeren, men vi har en annonse for å forsøke å bidra litt til linjeleie, maskinutstyr og server-drift, dermed er den besøkende brukeren, altså du produktet, og informasjonen om deg har en verdi for annonsører, annonsør-nettverk, og tredjeparts analysebyråer. Vi har ingen direkte verdi av å vite hvem du er, og vi lagrer dermed heller ingen personlig informasjon om deg, utover det vi blir pålagt av Kongeriket Norge å gjøre. Hvilket pr 2018 er ingenting, null og niks.


MEN

Vi kan ikke på noen måte hindre at anonyme, eller eksakte data om deg samles inn av Google, dets søsterselskaper, eller dets morselskap Alphabet Inc, i forbindelse med annonser vi viser her på dette nettstedet, eller de Google velger å samarbeide med for samme formål. Vi velger å benytte AdSense til å presentere annonser på dette nettstedet, til tross for de betenkelighetene du kan ha rundt dette.

Det er ikke bra?

Du vet selv hva konklusjonen av å være uenig med vårt valg er. Vi selger ikke, og kommer aldri til å selge informasjon til tredjepart, annet en den som Google fanger ved annonse-presentasjon og gjennom Google Analytics, eller andre annonsenettverk vi på et tidspunkt knytter oss til. Så er du IKKE komfortabel med dette, lukker du nettleseren og sletter alle cookies, og avstår fra å laste denne nettsiden igjen.

Skjønner, men?

Som anonym bruker, det vil si at du ikke er logger inn, eller på noen annen måte har oppgitt hvem du er til oss, kan du likevel legge fra deg noen spor i vår nett-tjener, slik som din offentlige IP-adresse, din nettlesertype, skjermoppløsning du har nå, og operativsystem / modell / type. Disse dataene lagres ut inneværende måned + en måned, og det vil si minimum i 29 dager og opp til 62 dager. (Eksempel: Et besøk 1. juni forsvinner ikke før 31. juli klokken 23.59.59, logikken er: inneværende måned du besøkte oss + påfølgende måned) Disse logg-dataene, vil, så lenge det ikke er et krav fra myndighetene å ta vare på slikt, bli analysert og benyttet til en statistikk, som er anonym, og så bli loggene rotert og slettet fra våre systemer. Analysen benyttes kun til å telle hvor mange som besøker oss, og hva de leser.

MTdb.no benytter også Google AdSense, som garantert sporer deg, og vi benytter Google Analytics, som vi vet sporer deg. Kontakt Google for nærmere spørsmål rundt dette.


Informasjonskapsler / Cookies

Når det kommer til informasjons-kapsler:

  • Anonym bruker: 2 kapsler (TOC Åpen/Lukket status og Sesjons ID) som har gyldighet til nettleserøkten avsluttes.
  • Innlogget bruker: 5 kapsler, hvorav tre med 185 dagers levetid, som inneholder bruker id, brukernavn og et maskin-generert passord. De andre to lever til du avslutter nettleserøkten.
  • Googles til enhver tids annonsesporingskapsler.

Programvare

MTdb.no benytter seg av åpen kildekode, og aksepterer den risikoen som følger med det. Linux, MySQL, PHP og Apache, samt MediaWiki, og en god del utvidelser.

Kryptering

Tilkoblingen mellom deg og vår netttjener er så langt det er mulig for kryptert med SSL fra Let’s Encrypt


Otto von Bismarck sa visstnok "Den som vet hvordan lover og pølser blir laget, får aldri mer en rolig natts søvn.". Jeg sier; "Den som vet hvordan Internett kan overvåkes, får aldri mer en rolig natts søvn.".