Bertel O. Steen

Fra MotorWiki
Hopp til navigering Hopp til søk

Bertel O. Steen er et norsk konsern som ble grunnlagt i 1901 av Bertel Otto Steen, med agentur for jern/metall, Boston Rubber Shoe, Gillette barberblad og Colt håndvåpen.

I 1907 formidlet firmaet for første gang salg av biler, tre biler av merket Cadillac som en amerikansk forretningskontakt hadde sendt på lykke og fromme.

To år etter kom bilsalget inn i organiserte former, da firmaet begynte som agentur for Humber, Fiat, Stöwer og Nagant.

I 2013 ble Bertel O. Steen omorganisert til to konsern. Holdingselskapet Bertel O. Steen Holding AS er organisert i to virksomhetsområder; ett konsern for bil og eiendom (Bertel O. Steen AS) og ett for øvrig virksomhet (Bertel O. Steen Kapital AS). Fra 2022 ble eiendomsvirksomheten flyttet over til Bertel O. Steen Holding.

Bilkonsernet Bertel O. Steen AS

Bilkonsernet Bertel O. Steen AS med datterselskaper er et av Norges største service- og handelsselskap. Konsernet importerer bilmerkene Mercedes-Benz, Kia, Peugeot, Citroën, DS, Opel, Smart, Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Fuso og Setra til Norge og er en betydelig aktør innen bildetalj, bilfinans, verksteddrift og mobilitetsløsninger. Selskapet eier også verkstedkjeden Snap Drive, bildelingstjenesten Otto og eier 47 % av bilabonnementstjenesten Fleks.

Marine & Industriavdelingen

For mtdb.no er det Marineavdelingen som er interessant, da biler i seg selv ikke er et tema i Wikien. Marineavdelingen ble startet 1. Januar 1968, og en avtale med Daimler-Benz førte til at BOS tok ansvar for r salg og markedsføring av industri- og marinemotorer fra Daimler-Benz. På grunn av den tette kontakten mellom Daimler-Benz og Maybach, kom også motoren til MMB inn i porteføljen.


Referanser


Eksterne lenker